قرقاول، به عنوان نماد طبیعی و زیست محیطی این استان انتخاب شده است
مناطق شمالی استان بویژه شهرستان های پارس آباد، بیله سوار و گرمی مغان از زیستگاههای مهم قرقاول در كشور بشمار می رود.
با هدف حفاظت و حمایت از گونه های حیات وحش هریك از استان های كشور دارای نماد جانوری شده اند و انتخاب قرقاول بعنوان نماد استان اردبیل نیز در این راستا بوده است.
در سال های اخیر قرقاول در استان اردبیل در معرض خطر كاهش جمعیت قرار گرفته و بر این اساس حفاظت و حمایت از آن نیز ضروری شده است.
قرقاول گونه ای از ماكیان سانان است. قرقاول كلمه ای تركی است. نامهای فارسی آن تَذَرو، ترنگ و خروس صحرایی است.
قرقاول پرندهای است كه به خاطر داشتن دم بلند و راه رفتن باشكوهش از سایر ماكیان متمایز میشود. این پرنده یكی از عجیبترین پرندگان جهان است. قرقاولها روی درختان زندگی میكنند و انواع بالغ از برگهای درختان، حشرات، تمشك، دانهها و میوههای جنگلی تغذیه میكنند. این پرنده هنگام احساس خطر معمولاً پرواز نمیكند، بلكه به سرعت میدود و پنهان میشود. در ارتفاع كم پرواز میكند و مدت پروازش معمولاً كوتاهاست.
زیستگاه این پرنده در جنگلهای مرطوب، بوتهزارها و درختان پهنبرگ یا خزانكننده است كه در زیر بوتههای آنها آشیانه میكند. قرقاول ها وابستگی زیادی به جنگلها و بوتهزارها دارند آنها معمولاً در جنگلها استراحت و در نقاط باز و كم درخت و كشتزارها به تغذیه میپردازند.
قرقاول ها نظیر مرغ و خروس و انواع بوقلمون جزو ماكیان تقسیم بندی شده و به این ترتیب از نظر مشخصات ظاهری و فیزیولوژیكی كم وبیش تمامی خصوصیات گروه ماكیان را دارند. قد پرنده به اندازه مرغ و خروس معمولی بوده ولی پرهای دم در قرقاول رشد بسیار زیادی می کند به طوری كه در برخی از نژادها، طول دم به5/1 متر میرسد و بدین گونه درازای پرنده از سر تا دم به دو متر هم میرسد. ارتفاع قرقاولها از 50 تا 100 سانتی متر است.
نظرات کاربران